A komfortszerelvenyshop.hu sütiket használ a weboldal működtetése, elemzése, használatának megkönnyítése és a releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.

Ha módosítani szeretnél a cookie-k beállításán, vagy le szeretnéd tiltani azokat, azt is megteheted.

Termékek

Bejgli-mákos-diós-pisztáciás

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 10 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tej

Töltelékhez:

  • Az egészhez összesen kell 50 dkg dió, vagy mák, vagy pisztácia, vagy megosztva is lehet és 30 dkg cukor
  • 1,5-2 dl tej, a mákhoz 2.5-3 dl, a pisztáciához 1,5 dl (ezek a mennyiségek akkor kellenek, ha mind a 4 rudat egyfélére készíted, ha nem arányosan oszd szét)
  • citromhéj, narancshéj, fahéj, kandírozott gyümölcs, vanília cukor, ízlés szerint

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el

  • Langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt
  • A száraz hozzávalókat egy tálban morzsára keverjük
  • Majd mehet hozzá a tojás és az élesztő
  • Összegyúrjuk
  • Hűtőben pihentetjük

Jöhet a töltelék

  • Ledaráljuk a mákot-diót-pisztáciát
  • Összekeverjük őket a cukorral és a többi hozzávalóval
  • Majd rájuk öntjük a felforralt tejet, elkeverjük és hagyjuk hűlni

Most már a rudak következnek

  • Szétosztjuk a tésztát 4 részre
  • A tésztákat mérjük meg, mert kb. annyi tömegű töltelék kell hozzájuk, mint maga a tészta
  • Téglalap alakúra nyújtjuk őket
  • Rákenjük a töltelékeket a kinyújtott tésztára, majd feltekerjük őket
  • Végül tojással megkenjük, majd kicsit villával megszurkáljuk a bejgliket
  • Hűtőben szárítjuk őket, majd 180-200 fokon előmelegített sütőben sütjük

A siker garantált: finom melegen, kihűlve és másnap-harmadnap is. Élvezetes sütést és jó étvágyat a bejglikhez!

 

blog comments powered by Disqus